Stok kontrolü ve eritme peynir sektöründe bir uygulama - Arat, Bilge (My University, 2020)
Yüksek kaliteyi minimum maliyetle ve en kısa sürede müşteriye sunmayı hedefleyen işletmelerin malzemeyi akıcı bir biçimde sağlaması ve kullanması gerekmektedir. Bu nedenle işletmeler belirli yetenekteki tedarikçilerle çalışmak, işletme içi birimleri etkin koordine etmek ve müşteriye ulaşmak gibi çeşitli yönetim faaliyetlerini ve stok yönetimini doğru ve etkin bir şekilde nasıl gerçekleştirilebilir konusu irdelenecek olup bununla beraber eritme peyniri olarak adlandırılan peynir türünün, bir veya bir kaç çeşit peynirin, doğrudan doğruya veya bu ürünlere gerektiğinde süt tozu vb. eklenerek ısıl işlem uygulanıp elde edilen bu özel peynirin üretim sektöründe gerçekleştirilen bir uygulama incelenecektir. Bu konudan hareketle çalışmada amacımız; eritme peynir sektöründeki işletmelerin stok kontrolünün önemini simülasyon yöntemi ile ortaya koymaktır.

Businesses aiming to offer high quality with minimum cost and as soon as possible to the customer should provide and use the material fluently. For this reason, the issue of how businesses can perform various management activities and inventory management correctly and effectively, such as working with suppliers with certain skills, coordinating internal units effectively and reaching the customer, will be examined; directly or to these products when necessary, milk powder etc. An application performed in the production sector of this special cheese, which is obtained by adding heat treatment by adding it, will be examined. Our aim in this study is; To demonstrate the importance of inventory control of enterprises in the melted cheese sector with simulation method.
Keywords: Econometrics; Ekonometri; Eritme Peynir; Melted Cheese; Simulation; Simülasyon Stock; Stock Control; Stok; Stok Kontrol