Empirical analysis of the regional house price convergence in the Kingdom Of Saudi Arabia - Srass, Yhia (My University, 2021)
2015Q1'den 2020Q4'e kadar bu çalışma, Suudi Arabistan Krallığı'ndaki bölgesel konut fiyatlarını incelemektedir. Panel birim kök testi, birinci nesil LLC, IPS ve Hadri kullanılan yöntemlerden bazılarıdır. Doğrusal olmayan ve zamanla değişen faktör modeli ikincisidir. Phillips ve Sul bu modeli 2007'de geliştirdi. Sonuçlar, panel birim kök testinin ilk nesli arasında bazı çelişkiler olduğunu gösteriyor. Ancak bu karışıklık, Phillips ve Sul testinin sonucu ile bulundu. Sonuçlar, Suudi konut piyasasında ülke düzeyinde bir yakınsama olmadığını, bunun yerine kulüp düzeyinde yakınsamanın olduğunu göstermektedir. Bazı bölgeler yakınsama yolunda bir kulüp olarak birlikte hareket ediyorlardı, ayrıca test Suudi pazarı için aynı şekilde hareket eden üç kulübü ortaya çıkardı. Birinci nesil, veri setini değerlendirmek için tipik bir yaklaşım olarak kullanılırken, Phillips ve Sul testi, fiyatlandırma modelini gruplamalar halinde test etmek için saltanatları kulüplere bölerek birinci nesil ve sofistike sonucu vurgulamak için kullanıldı. Birinci nesil, tüm ülkenin sonucundan sorumludur. İkinci yöntem ise tüm ülke için sonuçlar üretmekte, alt kulüpler halinde kümelenmekte ve konut fiyatları sektöründe farklı yakınsama ve ayrışma yönleri sergilemektedir. Bulgular, alıcılar ve satıcılar gibi konut amaçlı gayrimenkullere ilgi duyan kişilere ve bu genişleyen sektördeki gayrimenkul geliştiricilerine fayda sağlayacaktır.

From 2015Q1 through 2020Q4, this study examines the regional housing price in the Kingdom of Saudi Arabia. Panel unit-root test, first-generation LLC, IPS, and Hadri are some of the methods used. The non-linear and time-varying factor model is the second. Phillips and Sul developed this model in 2007. The results show some contradictions between the first generation of the panel unit root test. However, this confusion was found by the result of the Phillips and Sul test. The results show that there is no convergence in the Saudi housing market on a country level, rather the convergence was on a club level. Some regions were moving together as a club toward convergence way, also the test revealed three clubs for the Saudi market moving the same way. The first generation was used as a typical approach to evaluate the dataset, while the Phillips and Sul test was used to emphasize the first-generation and sophisticated result by splitting reigns into clubs to test the pricing pattern as groupings. The first generation is responsible for the entire country's outcome. The second method, on the other hand, produces results for the entire country, clustering reigns into sub-clubs and displaying the different directions of convergence and divergence in the residential housing price sector. The findings will benefit people with an interest in residential real estate, such as purchasers and sellers, as well as real estate developers in this expanding sector.
Keywords: bölgesel ekonomik; convergence; emlak piyasası; Finance; House price; Kingdom of Saudi Arabia; Konut fiyatı; Maliye; real estate market; regional economic; Suudi Arabistan Krallığı; yakınsama