Nadi̇r bi̇r hi̇popi̇tui̇tari̇zm nedeni̇: MSS lenfomasi - GÜRAN, TÜLAY (My University, 2022)
Serum kortizol düzeyinin uzun süre ve anormal yüksek kalması sonucu vücutta gelişen durum cushing sendromu olarak adlandırılır. Çocukluk çağında cushing sendromu nadir görülmektedir. Genelde 7 yaş üzerinde hipofizer kaynaklı olup kilo artışı başlıca yakınmadır. Burada bacaklarda şişlik nedeniyle başvurup geç evrede tanı almış cushing sendromu olgusu sunulmuştur.
Keywords: Sağlık Bilimleri; Health Sciences; Klinik Tıp (MED); Clinical Medicine (MED); Abdominal kitle; Cushing Sendromu; Çocuk; Jinekomasti; Obezite