Gelişmekte olan ülkeler ve Türkiye’de yatırım yapan çok uluslu şirketlerin, istikrarsızlık dönemleri reaksiyonlarının analizleri - Çakar, Rıdvan Bedirhan (My University, 2020)
Gelişmekte olan ülkelerin sahip olduğu ekonomik problemler tespit edilmiştir. Bu genel problemlerin, Türkiye’nin yaşadığı problemlere benzer olduğu tespiti yapılmıştır. Türkiye için en önemli problemlerden biri olan kur artışı probleminin ve diğer problemlerin, bu ülkelere gelecek doğrudan yabancı yatırımlar ile çözüme kavuşabileceği belirtilmiştir. Bu doğrudan yabancı yatırımların arttırılabilmesi adına ise, yatırımları etkileyen ekonomik faktörler tespit edilerek, karşılaştırmalı bir şekilde incelenmiş ve bu ekonomik faktörlerin yatırımlar üzerine etkileri yorumlanmıştır.

Economic problems of developing countries have been identified. These general problems, Turkey has made determined to be similar to those experienced by the problem. One of Turkey's most important problem the exchange rate increase problems and other problems, it has been stated that a solution can be achieved with foreign direct investments to these countries. These foreign direct investments increase, economic factors affecting the investments are determined, comparatively studied and the effects of these economic factors on investments are interpreted.
Keywords: Business; Developing countries; Doğrudan Yabancı Yatırımlar Developing Countries; Foreign Direct Investments; Gelişmekte olan ülkeler; İşletme; Karşılıklı para; Küçük yatırım şirketleri; Mutual funds; Small business investment companies; Turkey; Türkiye