Bilişim sektöründe şirketten şirkete elektronik ticaret uygulaması - Ayhan, M. Sami (My University, 2003)
Soyadı Tez Türü ve Tarihi Sami Ayhan işletme : Ur etim Yönetimi ve Pazarlama :Yrd.Doç.Dr.Oygur Yamak :Yüksek Lisans-Şubat 2003 :E-ticaret,B2B

Her geçen gün artan bir hızla, teknoloji hayatımız kolaylaştırmakta, bilgisayar ve bilişim ürünleri çamaşır makinası, buzdolabı gibi günlük yaşantının vazgeçilmez ons ur l arından biri haline gelmektedir. Telgraf, telefon ve televizyonla birbirlerine yaklaşan insanlar 90'lı yılların ikinci yarısında büyük bir ivme kazanan internet ile sanal dünyaya adım atmaktadır. Dijital teknoloji hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı şekilde radikal değişiklikler yaratmaktadır. Günümüzde çoğu insanın bir e-rnail adresi vardır ve çoğu iş alanı sanal ortamda yer almaktadır. Bu da kaçınılmaz bir şekilde iş hayatını etkilemekte, varolmak isteyen firmalar için sanal ortamda çalışmalar yapmak mecburiyet haline gelmiştir.Bu çalışma ile bilişim sektöründe şirketler arası e-ticaretin uygulamadaki şirkete etkileri i ne elenmiştir. B u etkinin araştırılması yapılan anket çalışmasıyla desteklenmiş ,bilişim sektöründeki diğer firmaların e-ticarete geçiş sürecinde hangi aşamada oldukları ,şirketler arası elektronik ticaretin bilişim şirketlerine etkilerini tespit edilmeye çalışılmıştır .E-ticaret şirket verimliliklerini arttırmakta varolmak için mecburiyet haline gelmeye başlamaktadır. Name and Surname;M.Sami Ayhan Field:Business Administration Programme:Production Management and Marketing Supervisor:Yrd.Doc.Dr.Oygur Yamak Degree Awarded and DateMaster-February 2003 commerce;B2B ABSTRACT Continuosly developing technology makes our lives become more comfortable .PC and IT(Informaiton Teehnology)products are becoming simple tools of everyday life like washing machine,Tv and etc.People get closer with telegraph,phone and TV everyday.Especially after the second half of 90's with rising Internet trend ,people realized their first steps into the cyber world .Digital technology changes everything utterly that will never be the same again .Today ,most of people have an email address and most of the business exist at internet.This effects business world from its base and to take a role at cyber world is a must nowadays as well as for the future.In this study the effects of the business to business ecommerce is analyzed in IT sector.The effects of ecommerce in IT sector for companies is also studied with a survey..Ecommerce is increasing the productivity and companies should start investments at e-business.
Keywords: Bilişim; Elektronik Ticaret; Ticaret