Elektronik ortamda kitap satışı veritabanı yapısı örnek bir uygulama - Özgür, Serkan (My University, 2012)
Konu: Elektronik Ortamda Kitap Satışı Veritabanı Yapısı Örnek Bir Uygulama ÖZET Elektronik ticaret günlük hayatımızdaki yerini almış bulunmaktadır. Çok çeşitli ürün grupları internet ortamında satılmaktadır. Dünyada olduğu gibi, ülkemizdede internetde en çok satılan ürün kitaptır. Bu gün ciro bazında dünyanın en büyük alışveriş siteleri kitap satış siteleridir. İnternet ortamında kitap satışı hedeflendiğinde, iyi bir site ve veritabanı tasarımına ihtiyaç bulunmaktadır. Site tasarımı ile anlatılmak istenen, görsellik kadar sitenin içeriği ve fonksiyonları ile birlikte ihtiyaçlara cevap verebilmesidir. Sitenin veritabanı yapısının kitap satışına uygun dizayn edilmesi gerekmektedir. Tablolar ve bunlar arasındaki ilişkiler özel olarak tasarlanmalıdır. Bu tezde, bilişim ve iletişim teknolojileri açıklanarak başlanmakta, ülkemizde kitabın basımından satışına kalan olan süreçler ortaya konulmakta, ideal bir web sitesinin özellikleri tanımlanmakta ve örnek bir sitenin veritabanı yapısı tablolar ve ilişkilerle birlikte incelenmektedir. Subject: Database Structure of Book Sales at Eletronic Media, An application Example

Electronic commerce has taken its place in our daily lives. Various product groups sold on the internet. As in the world, the best-selling product in our country in internet is book. These days the world's biggest shopping sites on the basis of book sales turnover sites. Book sales targeted in internet environment, there is a need of a good site and database design. Site design means, with the site's content and functions of visual ability to answer to the needs. Database structure of the site should be designed in accordance with the sale of the book. tables and relations between them specially designed. In this thesis, information and communication technologies is beginning to be explained, the publication of the book examines the processes of the sale of our country, described the ideal characteristics of a web site and tables in the database structure and relationships are examined with a sample site.
Keywords: Bilişim; Bilişim Sistemleri; Veri Tabanı Yönetimi; Veri Tabanları