Laboratory Training in Bifrontal and Frontolateral Approaches Using Cadaveric Silicone-Injected Cow Craniums - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Arka plan: Nöroşirürji asistanlarının cerrahi mikroskop ve mikronöroşirürji cerrahi el aletlerini nasıl kullanacaklarını öğrenmelerine yardım etmek için bir mikronöroşirürji laboratuar eğitim modeli tasarlanmıştır. Bifrontal ve frontolateral yaklaşımlarda frontal kranial sinirler ve vasküler yapılara aşinalık kazanmak için silikon injekte edilmiş taze inek kranium kadavrası kullanmak, insan beyin kadavrası kullanmaya uygun bir alternatiftir. Yöntem: Silikon injekte edilmiş inek kranium kadavrası, ana damarların suyla temizlenmesi ve sonrasında mavi ve kırmızı silikon ile damarların doldurulması ile hazırlandı. Bulgular: Kranial sinir ve vasküler yapıların diseksiyonunu ve frontal lob boyunca mikronöroşirürjikal diseksiyonunu simüle etmek için, üç aşamalı bir yaklaşım tasarlanmıştır. Bu laboratuar eğitim modeli, bifrontal ve frontolateral yaklaşımlarda anterior nöral ve vasküler yapıları daha aşina hale getirmede ve cerrahi mikroskop kullanmada asistanlara deneyim kazandırmada faydalıdır. Sonuç: Bu çalışmanın amacı; yaşam boyu sürecek mikronöroşirürji eğitim sistemi sağlamak için yenilikçi bir model oluşturmaktır. Bu model, insan beyni üzerinde yapılan bifrontal ve frontolateral yaklaşımları simüle etmektedir.

Background: A microneurosurgical laboratory training model was designed for trainees in neurosurgery to help them to learn how to handle surgical microscopes and microneurosurgical instruments. A silicone-injected fresh cadaveric cow cranium is a suitable alternative to using a cadaveric human brain for gaining familiarity with the frontal cranial nerves and vascular structures for bifrontal and frontolateral approaches. Methods: A silicone-injected cadaveric cow cranium was prepared by irrigating the major vessels, followed by the injection of silicone colored either red or blue. Results: A three-step approach was designed to simulate microneurosurgical dissection along the frontal lobe and for the dissection of cranial nerves and vascular structures. This laboratory training model is useful for trainees to gain experience in the use of an operating microscope and become more familiar with the anterior neural and vascular structures in bifrontal and frontolateral approaches. Conclusion: The aim of this study was to develop an innovative model to create a life-like microneurosurgical training system. This model simulates bifrontal and frontolateral approaches performed on the human brain.
Silikon İnjekte Edilmiş İnek Kranium Kadavrası Kullanarak Bifrontal ve Frontolateral Yaklaşımlar İçin Laboratuar Eğitimi
Keywords: Nörolojik Bilimler