İlk ve orta öğretim coğrafya derslerinde fotoğraf ve dia kullanımı ve analizi - Kurt, Resul (My University, 2002)
Bu çalışmadaki amaç eğitim ve öğretimin önemli bir unsuru olan Fotoğraf ve Diaları incelemektir. Araştırmanın giriş bölümünde amaç ve bilgi toplama sistemleri ele alınmıştır. Birinci bölümde araştırma şekli,verilerin analizi ve araştırma yaparken karşılaşılan problemler sunulmuştur. İkinci bölümde temel fotoğrafçılık bilgileri incelenerek coğrafya dersi açısından daha önemli olanları ortaya konmuştur. Üçüncü bölümde bir coğrafyacı için fotoğrafçılıkta gerekli olan pratik bilgiler sunulmuştur. Dördüncü bölümde ilk ve orta öğretim kurumlarında okutulan ders kitaplarındaki resimler analiz edilmiştir.Kaynaklar olarak çeşitli coğrafya kitaplarındaki resimler kullanıldı. Beşinci bölümde Dia(slayt)aleti teknik olarak incelendikten sonra coğrafya dersi açısından analizi yapılmıştır. Altıncı bölümde eğitim teknolojisinin hem coğrafya hem de diğer tüm branşlarda sağladığı faydalar işlenmiştir. The aim of this study is to examine the important factors , photograpy and slight of aducation and teaching At the introduction of research is has been taken the systems of collecting the form information and pırpose At the first chapter , the form of research , data'sa halys and the problems that has been encountered are presented At the second part the informations wich are significan form the geograpical courses point of view have been put forward by examining the photographys fundamantal knoxledge At the third chaplet practical informations are presente wich is needed to the geographer at the photography. At the fourth part ,the photographys of books that are taught at the primary and secondary education are analyzed.The picturs of geograpy books are used used as a source At the fifth chapter , After the instument of slight is examnin as a technical. İt is anayzed form the point of geograpichal cour At the sixth part , the tecnology of education providing the benefits for not only the geograpy courses but also other ones is worked up. The instrument of education, exemplar photograpy background and Bibliograpy are take port in the last photograpy.
Keywords: Coğrafya Öğretmenliği