A model for developing employee satisfaction in an investment banking company - Demirkaya, Cüneyt (My University, 1999)
Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte kurumların büyüyerek globalleşmesi ile birlikte şirketlerin daha fazla kar etmek istemeleri onları Toplam Kalite Yönetimi Çerçevesinde çalışanlarına daha yakın ilgi göstermesi ve müşterileri ile daha sıkı ve devamlı ilişkiler içine sokmuş durumdadır. Şirketler bir taraftan müşterilerini elde tutmayı amaçlayıp yeni müşteriler bulurken, diğer taraftan da eğitilmiş ve kaliteli elemanlar çalıştırmak zorundadırlar. Bu elemanları kaybetmemek için onları devamlı olarak motive edip iş tatminlerini de sağlamak zorundadırlar. Çalışanlarından daha çok verim elde etmek için onları takım çalışmasına yöneltmeli, ve başlarına onları devamlı motive edecek liderler getirmelidirler. Bir yandan da servis kalitesini devamlı artrırmalıdırlar. Artık çalışanların tatmininin çok önemli olduğu zamanda çalışanların iş tatminini incelemek için servis sektöründe faaliyet gösteren Denizyatırım şirketini incelemek uygun görülmüştür. Artık kalitenin çok önem kazandığı 21. yüzyılda kaliteden ödün vermemek için şirketler çok iyi yönetilmelidir. Çalışanların performanslarını yüksek seviyelerde tutabilmeyi ancak şirket kültürü oluşturarak ve etkin yönetim biçimleri ile yapabilen şirketler diğerlerine göre bir adım önde gitmeyi başarabileceklerdir. Şirketler insan faktörünü hiç bir zaman atlamamalı, insanlara eğitimler vererek onların ufuklarını açmalıdırlar. Çalışanlar profesyönel biçimde yönetilmeli ve kişilerden kaynaklanan verim düşüklükleri en aza indirilmelidir. İşleri asıl olarak insanların yönetip yaptığı ve sonuca ulaşmak için makinalar ve bilgisayar sistemlerinin kullanıldığı unutulmamalıdır. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketler insan kaynağının önemini anlamış ve insan için büyük yatırımlar yapmaya başlamışlardır ve Toplam Kalite Yönetimi çerçevesinde onların ihtiyaçlarını ön plana almışlardır. Şirketler karlılık için çözümleri hem teknolojide hem de insanın kendisinde aramalıdırlar.

Today, the companies require more profit according to the improving technology with the growing organizations and globalization directed them continuous and close relations with the customers and personnel with the Total Quality Management framework. The companies both have to keep their customers and add new customers to their portfolio and employ qualified and educated personnel. For not to lose the personnel hey have to provide motivation and job satisfaction for them. To gain more productivity the management direct the workers to teamworking and bring motivating leaders to them. Meanwhile they must improve the service quality. Accordingly, the writer inspected the job satisfaction of Denizyatırım, an investment company acting in the service sector. The companies ought to be managed very well not to compensate the quality in the 21. century. The companies which can create the corporate culture and effective management styles will be one step forward from other companies. The companies must not skip the human factor, and must widen their concepts. The employees are managed in a professional style and the loss of productivity sourced from human must be minimized. However, we must not forget that human do the main business and the machines and computers are used to reach the results. The companies operating in the service sector has understood the importance of human and began to make extensive investments and prevent the need of them. The companies must search the solution for profitability both in technology and the human.
Keywords: BANKACILIK; PERSONEL YÖNETİMİ