Erken sinemanın aynasından Osmanlı İmparatorluğu ile alman imparatorluğu arasındaki sinemasal ilişkiler: kültürel alışveriş, izlenimler, etkileşimler (1895-1918) - Ortaklan, Oya Kasap (My University, 2018)
Sinematografın icadından itibaren siyaset üretmede üstlendiği ideolojik işlev bu tez çalışmasında 1895-1918 tarihleri arasında Osmanlı İmparatorluğu ile Alman İmparatorluğu arasındaki ilişki üzerinden incelenmektedir.

The ideological function, that the cinematograph has undertaken in politics since its invention, has been investigated in this study through the relationship between the Ottoman Empire and the German Empire in the years between 1895 and 1918
Keywords: Almanya; Cinema; Cinema at the Age of Empire; Cultural aspects; Cultural relations; Dünya Savaşı, 1914-1918; Film Propaganda; First World War; Germany; History; History of Cinema; I.Dünya Savaşı; İmparatorluklar Dönemi Sineması Osmanlı/ Türk-Alman Sineması Ottoman-German Relationships; Kültürel ilişkiler; Kültürel yönler; Motion pictures and the war; Osmanlı-Alman İlişkileri; Ottoman-German Relationships; Ottoman/ Turkish-German Film; Propaganda; Sinema; Sinema Propagandası; Sinema Tarihi; Sinema ve savaş; Tarih; Turkey; Türkiye; World War, 1914-1918