İşletmelerde iç kontrol sisteminin incelenmesi - Yağcı, Suzan (My University, 2006)
Dünyamız hızlı bir değişim sürecinden geçmektedir. Bu değişim, işletmelerin amaçlarını, varlıklarını ve fonksiyonlarının oluş biçimlerini etkilemektedir. İç kontrol sistemi; işletme varlıklarının her türlü zararlara karşı korunmasını, faaliyetlerin saptanmış politikalara uyum içinde yürütülmesini, faaliyetler arasında koordinasyon ve geri besleme sağlanmasını, bu konularda standartlar ve kontrollerin yapılmasını sağlar. Bu yüzden önemli bir yönetim ve kontrol aracıdır. Günümüz işletme sahipleri ya da yöneticileri, geçmişte yaşanan ekonomik gelişmelerden ders almaktadırlar. Artık, klasik işletme anlayışı ve örgütlenmesi ile bir yere varamayacaklarını, modern işletme anlayışına ulaşmak için bazı düzenlemeler yapmak zorunda olduklarını anlamışlardır. Değişen koşullar iç kontrol sisteminin önemini artırmıştır.

The our world are fastly converting process of evolution. This evolution is concern aim, existence, function of managements. The siystem of internal control; protect the existences of management and execution the politics activity of management and making coordination beetween the politics activity and making feedback. The siystem of internal control is impose and implement standarts and the management laws. So the siystem of internal control is very important and very usefull appliance of administration. The businessman or administrator have became wiser from that event of background. So they understood that they didnt arrive anywhere with conception of classical administration and organization. They understood that they have to do regulation for arrive the conception of modern administration. The various provisions increase importance of internal control.
Keywords: İç Kontrol; Muhasebe