İradeyi Gösteren Fiillerle Kredi Açma Sözleşmesinin Kurulması - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Kredi açma sözleşmesinin iradeyi gösteren fiillerle kurulup kurulmayacağı tartışmalıdır. Kurulabileceği görüşünü benimsiyoruz. Uygulamada karşılıksız çek keşide edilmesi durumunda bu tarzda kurulmuş bir kredi açma sözleşmesinin varlığı kabul edilmektedir. Buna karşılık müşteriye yanlışlıkla veya mükerrer olarak yapılan ödemelerin kredi kullandırma olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. İradeyi gösteren fiillerle sözleşmenin kurulabilmesi, kredi açma sözleşmelerinin esaslı unsurları bakımından bir mutabakatın varlığını gerektirir.

The formation of a loan contract through the concludent behaviour is a controversial issue. We adopt the opinion that the mentioned contract could be formed by way of concludent behaviour. The existance of such formed loan contract is accepted in the event of drawing an overdraft cheque in practice, However wrongful or repeated payments to the customer is admitted not as loan contracts. In order for a contract to be formed through concludent behaviour neccessitates reconciliation on the essential elements of a loan contract.
The Establishment of the Loan Contract With a Concludent Behavior
Keywords: Hukuk