Yatırım fonlarında performans değerleme ve yasal yönetim zorunlulukları - Aydın, Ayşe Seher (My University, 2015)
YATIRIM FONLARINDA PERFORMANS DEĞERLEME VE YASAL YÖNETİM ZORUNLULUKLARI TEZ ÖZETİ Kurumsal yatırım araçlarının iki önemli türünü oluşturan bireysel emeklilik yatırım fonları ile şemsiye fonlarına yatırımcıların ilgisi gün geçtikçe artmaktadır. Kurumsal yatırımcıların profesyonel portföy yönetimi sayesinde yatırımcılar, uzmanlık gerektiren fon yönetimi konusunda zorluk çekmemekte ve daha rasyonel kararlar alabilmektedirler. Diğer yandan, yatırım fonlarının hukuki temelinin olması da kurumsal yatırımın tercih edilmesinin nedenlerinden biridir. Çalışmanın ana amacı, 2013 yılı itibari ile yenilenen Sermaye Piyasası Kanunu’nun yatırım fonları ve emeklilik yatırım fonları için ne değiştirdiğini ortaya koymaktır. Yatırım fonlarının yatırım yaptığı ürünler ve son beş yıllık getirileri de yatırımcı açısından analiz edilmeye çalışılmıştır. Türkiye’deki hem yatırım fonları hem de emeklilik yatırım fonları incelendiğinde yapılan mevzuat değişikliklerinin yatırımcı kitlesinin arttırılması, finansal sistemin geliştirilmesi için olumlu olduğu görülmektedir. Türk yatırımcısı kendi zaman ve vaktini para yönetimi harcamak yerine, belirlediği risk aralığındaki fonlara yatırım yapması ve geniş fon piyasası içerisinde yeni enstrümanlara yatırım yapabilecektir. Portföy Yönetim Şirketi, Kollektif Yatırım Kuruluşları, Kanun Değişiklikleri PERFORMANCE ANALYSIS IN MUTUAL FUNDS AND LEGAL STATUE OBLIGATIONS

Pension funds and mutual funds are growing interest of investors which are two major types of institutional investment vehicles. Investors do not have difficulty about requiring expertise in fund management with professional portfolio management. So, more rational financial decisions can be taken. It is also a reason for the investors’ choice that the legal basis of fund corporate investment. The main purpose of the thesis is showing what is the new changes for pension funds and mutual funds in new capital markets. Financial instruments, which are invested by mutual funds, are analysed by five years returns. New capital market law will be investor friendly for improving financial system in Turkey. Turkish investor will be invest to new financial instruments and learn new financial tools by investing these mutual funds. Key Words: Portfolio Management Companies, Institutional Investors, New Capital Market Law
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Borsa; Kanun Değişiklikler; Kollektif Yatırım Kuruluşları; Portföy Yönetim Şirketi; Sermaye Piyasaları; Türkiye