Anadolu efsanelerinde kadın tipleri ve ermiş kadın tipi - Pınarbaşı, Gülenay (My University, 2010)
Anadolu efsanelerinde “Dindar Kadın ve Ermiş Kadın” genel başlığı altında hazırlanan bu tezde, efsanelerde zikri geçen kadınlar ferd ve sosyal ilişkiler içindeki rollerine göre tasnif edilmiş ayrıca ermiş kadın tipi ortaya konmaya çalışılmıştır.
Keywords: Kadın_İslam Tarihi; Kadın_Tarih; Kadın, Türk