Ekg sinyallerinin bilgisayarda görüntülenmesi, ayrıştırılması ve analizi - Şentürk, Ümit (My University, 2013)
EKG SİNYALLERİNİN BİLGİSAYARDA GÖRÜNTÜLENMESİ, AYRIŞTIRILMASI VE ANALİZİ Bu çalışmada denek üzerinden EKG işaretlerinin alınabildiği bir EKG cihazı yapılmış ve bu cihaz yardımıyla sinyaller bilgisayar ortamına aktarılmıştır. Bilgisayar ortamına aktarıla EKG verisi üzerinden taşikardi, bradikardi ve aritmi rahatsızlıkları tespit edilmeye çalışılmıştır. İlk kısımda kalp fizyolojisi ve kalbin anatomisi anlatılmıştır. EKG hakkında bilgiler verilmiş ve aritmiler hakkında bilgi verilmiştir. Aritmi rahatsızlığı çeşitlerinden taşikardi, bradikardi aritmik bozukluklar tespit edilmeye çalışılmıştır. İkinci kısımda EKG cihazının yapım aşamaları ve kullanılan bloklar anlatılmıştır. Bu kısımda EKG işaretinin hastadan alınmasından bilgisayar ortamına aktarılmasına kadar kullanılan malzemeler ve devreler hakkında geniş bilgiler verilmiştir. Devrelerde kullanılan enstrumantasyon yükselteci, oluşturulan filtreler ve kullanılan mikrodenetleyiciler tanıtılmış ve nasıl kullanılacağı aktarılmıştır. Son kısımda bilgisayar ortamına aktarılan EKG verilerinin alınması işlenmesi anlatılmıştır. Aritmi rahatsızlıklarının tespitinde kullanılan yöntemler ve yöntemlerin nasıl uyguladığı anlatılmıştır. Analizde kullanılan algoritmalar ve yöntem sonuçlarının karşılaştırılması gösterilmiştir. Son olarak genel bir değerlendirme yapılmıştır.

ECG SIGNALS DISPLAY ON COMPUTER, DECOMPOSITION, AND ANALYSIS In this study, subjects ECG signal can be received via an ECG signals with the help of the device and this device has been transferred to the computer. ECG data is transferred to a computer over the tachycardia, bradycardia and arrhythmia disorders were estimated. Described in the first part of heart physiology and anatomy of the heart. ECG and arrhythmia were informed about the information given. Arrhythmia varieties of discomfort, tachycardia, bradycardia, tried to determine arrhythmic disorders. ECG device is described in the second part of the blocks used in construction phases. In this section, the receipt of the ECG signal to a computer to transfer the patient until the comprehensive information about the materials used and the circuits are provided. Instrumentation amplifier is used in circuits, microcontrollers are introduced and used filters and how to use the transferred created. Development of ECG data to be transferred to a computer are described in the last section. How arrhythmia disorders and methods applied are described in the methods used in the determination. Comparison of the results of the algorithms and methods used in the analysis are shown. Finally, to prepare a review.
Keywords: Bilgisayar Görüntüsü; Tıp