İletişim engellerinin işletmelerde iç denetim ve faaliyetlerine etkileri : bir uygulama - Albaş, Zeynep (My University, 2021)
Son yıllarda “insan merkezli” yönetim felsefesinin yaygınlaşması ile iletişim olgusu literatürde giderek önemli hale gelmiştir. Karmaşık ve kalabalık örgütlerin yaygınlaşmasıyla örgüt içi ve dışı iletişim, işletmeler açısından başarıyla yönetilmesi gereken bir zorunluluğa dönüşmüştür. Günümüzde artan rekabet koşulları ile işletmelerin başarı sağlaması ancak gelişmiş iletişim ağlarının kurulması ve yönetilmesi ile mümkün olabilmektedir. Bahsedilen bu ağlarda; yapısal ve fiziksel, psikolojik ve sosyal veya örgütsel bazı aksaklıklar meydana gelebilmektedir. Bu iletişim engelleri başta çalışanlar ve yöneticiler olmak üzere tüm örgüt üyelerini yakından ilgilendirmektedir. İletişim engelleri örgütlerin önemle sürdürdükleri “iç denetim ve çalışmalarını” dolaylı veya doğrudan etkileyebilmektedir. Bu çalışmada: işletmelerde yaşanan iletişim sorunlarının iç denetim ve iç denetim faaliyetlerini nasıl etkilediği hakkında bilgi vermek amaçlanmıştır.

In recent years, the concept of communication has become increasingly important in the literature with the spread of a human-centered management philosophy. With the spread of complex and crowded organizations, internal and external communication has become a necessity for businesses that must be managed successfully. Today, with the increasingly competitive conditions, the success of the enterprises is only possible with the establishment and management of advanced communication networks. In these networks; structural and physical, psychological and social, or organizational problems may occur. These communication barriers concern all members of the organization, especially employees and managers. Communication barriers can directly or indirectly affect the internal audit and work of organizations, which they proceed with care. In the present study: it is aimed to give information about how communication problems experienced in businesses affect internal audit and internal audit activities.
Keywords: Auditing, Internal; Business; Communication; Communication barriers; Denetim; Denetim, İç; Internal Audit; İç Denetim; İletişim; İletişim Engelleri Audit; İşletme