TÜRK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİİ DARESİ (İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Yetkili Kamu Kurumları) - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Ülkemizde Çalış ma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dış ındaki diğer bazı bakanlıkların ve bu bakanlıklara bağlı birimlerin de iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli yetki ve görevleri vardır. İş sağlığı ve güven- li ği alanında yetkileri bulunan tüm kamu kurumları, hukuken veya fiilen birbirleri ile yeterince entegre olmasalar dahi,devlet teş kilatı içinde Türk İş Sağlığı ve Güvenliği İ daresi adı ile adlandırılabilecek yapının birer parçası durumundadırlar. Türk İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi, birbirinden çok farklı kamu hizmetlerini ifa eden bakanlık ve bakanlık birimlerini iş sağlığı ve güvenliği ortak paydasında buluş turan bir idari yapıdır. Çalış an, makine, iş yeri, özel nitelikli iş yeri (maden, tersane, nükleer tesis, askeri iş yeri gibi) ve çevre bileş enlerinden oluş an (disiplinler arası) bir alan olan iş sağlığı güvenliği alanının bu niteliği iş in doğasının bir gereğidir. Ancak bu yapının unsurları arasında eş güdüm olmaması önemli bir eksiklik ve risktir. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki yetkili ve görevli tüm kamusal birimler tek çatı altında toplanamıyor olsa bile; bu kurumlar arasında etkili ve zorunlu bir koordinasyon ve eş güdümü sağlayacak İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinasyon Kurulu adı altında bir yapı mutlaka oluş turulmalıdır.

In our country, some ministries except the Ministry of Labour and Social Security and connected units of these ministries have authority and duties in the field of Occupational and Safety. All public institutions which have authority in the field of occupational health and safety are the part of the structure in state organization as Turkish Occupational Health and Safety Administration. Turkish Occupational Health and Safety Administration fulfils different kind of public services. The nature of the work performed; employee, machine, workplace, special quality workplace (like mine, dock, nuclear facility) are the components of occupational health and safety. However, lack of coordination between the elements of this structure is a vital risk. There should be effective and obligatory coordination between the public units on occupational health and safety. Hereby ther must be Occupational Health and Safety Coordination Committee.
TURKISH OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY ADMINISTRATION (In the field of Occupational Health and Safety Component Public Institutions)
Keywords: Hukuk