YEREL YÖNETİMLERDE KAMU HİZMETLERİNİN SUNUMUNDAKATILIMCI YÖNETİŞİMİN ROLÜ - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Son yıllarda vatandaşların kent yönetimine katılımını artırmaya dönük çeşitli çalışmalar söz konusudur. Çünkükent yönetimine katılım kamu bilincinin artırılması ve yerel yönetimlere olan güvenin sağlanmasında çokönemlidir. Katılım, insanların beceri ve ilişkilerindeki eksikliklerini gidererek kendilerini daha iyi bir şekildeyönetmelerini sağlar. Katılımın niceliği ve niteliği arttıkça vatandaşların güveni ve yaşam kalitesi de gelişiyor.Yerel kararlara katılım veya karar verme olarak bilinen katılımcı yönetişim, sorunların analizi, stratejileringeliştirilmesi ve çözümlerin uygulanmasında paydaşların bir organizasyonun tüm düzeylerine katılımını teşvikeder. Yerel yönetimlerde katılımcı yönetişimin başarısı dikkatli planlamaya ve aşamalı bir yaklaşıma bağlıdır.Kamu hizmetlerinin sunumunda yönetişimin rolü bağlamında yerel yönetimlerin etkisini artırma, kamuhizmetleri sağlama, planlama ve yönetme yetkisi ile yerel ekonomik kalkınma temel hususlar olarakgörülmektedir. Bunlar, yerel yönetimlerin katılımcı yönetişim ve yenilikçi sürdürülebilir uygulamalargeliştirmesi için stratejik unsurlardır. İnsanların katılımı, yerel yönetimin başarısına ve refahına katkıda bulunanönemli bir faktör olarak kabul edilir. İnsanların yerel yönetime katılımı iyi sonuçlar üretmekle kalmayıpkatılımcı yönetişimi daha cazip hâle getirmektedir. Bu çalışmada, yerel yönetimlerin, katılımcı yönetişimyaklaşımı çerçevesinde; yerel halkın ve sivil toplum işbirliğini teşvik eden, katılımcı bir yönetim anlayışı ilekamu hizmeti sunumundaki rolünün ortaya çıkarılması, geliştirilmesi ve yerleşmesi yönünde adımlar atılmasıamaçlanmaktadır.

In recent years, there are various studies aimed at increasing participation of citizens in the city administration. Because participation in city administration is very important in raising public awareness and providing trust to local governments. Participation helps people manage themselves better by eliminating their inadequacies in skills and relationships. As the quantity and quality of participation increases, so does the trust and quality of life of citizens. Participant governance, known as participation or decision-making in local decisions, encourages stakeholder participation at all levels of an organization in the analysis of problems, the development of strategies and the implementation of solutions. The success of participant governance in local governments depends on careful planning and a phased approach. In the context of the role of governance in the delivery of public services, the authority to increase the influence of local governments, provision of public services, planning and management and local economic development are seen as the main issues. These are strategic elements for local governments to develop participatory governance and innovative sustainable practices. Citizens’ participation is considered an important factor contributing to the success and prosperity of local government. Participation of local residents in local government not only produces good results but also makes participant governance more attractive. In this study, within the framework of participant governance approach of local governments; the aim of this study is to find out, develop and settle the role of public service delivery with a participant management approach that encourages cooperation of local people and civil society.
THE ROLE OF PARTICIPANT GOVERNANCE IN SERVICE DELIVERY OF PUBLIC SERVICES IN LOCAL GOVERNMENTS