Consumerısm: literatür tarama - Yolaç, Gökhan (Öneri Dergisi, 2011)
Özet: Consumerism son yıllara ilişkin bir olgu değildir. Bu kavram 1960’lı yıllarda ortaya atılmıştır. Consumerism, tüketicilerin tutumlarını, işadamlarını ve hükümetleri olduğu kadar, çevreyi de etkilemektedir. Yöneticilerin, tüketicilerin haklarının korunacağını mutlaka anlamaları gerekmektedir. Çünkü sonuç olarak, hükümetler tarafından tüketici haklarının ve çevrenin korunması, işletmelere ilave bir yük getirecek, bu durumdan da işletme stratejileri etkilenecektir. Öte yandan tüm dünyada, hükümetlerin sadece tüketicilerin haklarının korunmasından sorumlu olmayıp, aynı zamanda çevrenin korunmasından da sorumlu olduğuna ilişkin bir inanış vardır. Dünya ekonomisinde yaşanan hızlı küreselleşme sonucunda, consumerismin gelişme aşamaları (consumerismin yaşam seyri) ve tüketicilerin pazarlamaya karşı tutumları arasındaki ilişki önemli bir konu olmuştur. Çünkü her ülke consumerism hayat seyrinin farklı aşamalarında yer almaktadır.
Consumerism: a literature review
Keywords: Cconsumerism Hayat Seyri, Tüketicilerin Pazarlamaya Karşı Tutumları.