Endüstriyel tarımın krizi ve Küba tarımı - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Bu makalede, ekolojik kriz ve tarım ilişkisi ele alınmaktadır. Kapitalist tarımsal üretim biçimi, yaşanan ekolojik krizin önemli nedenlerinden biridir. Çalışmada, tarımsal üretimin kapitalist biçiminin, ekolojik krize etkisinin ne olduğu ve nasıl gerçekleştiği ile bu üretim biçiminin sürdürülemez yapısı ortaya konmaktadır. Aynı zamanda ortodoks iktisadın, tarımsal üretim, doğal kaynak kullanımı ve ekolojik kriz olgularına karşı çelişkili yaklaşımına değinilmekte ve alternatif bir üretim modeli olarak Küba’da yapılan tarımsal üretimden söz edilmektedir. Küba, ekolojik krize karşı, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliğinde tutarlı politikalar uygulamaktadır. Kent tarımı şeklinde uyguladığı tarımsal üretim yapısı ile Küba, Kapitalist üretimin dünyanın geri kalanında derinleştirmiş olduğu kır-kent ayrımını ortadan kaldırarak, düşük kimyasal ve düşük fosil yakıt kullanımıyla hem gıda sorununa önemli bir çözüm üretmekte ve hem de ekolojik krize karşı çok önemli bir alternatif tarımsal üretim örneği sergilemektedir.

This article discusses the relationship between ecological crisis and agriculture. The capitalist style of agricultural production is one of the reasons of ongoing ecological crisis. In this study, the capitalist form of agricultural production,what are ıts effects on ecological crisis, how it occurs and unsustainable mode of this production structure is discussed. meanwhile , controversial approach of orthodox economics to subjects such as agricultural production, the usage of natural resources and ecological crisis, then as an alternative production model, agricultural production in Cuba is mentioned. Cuba is implementing consistent policies in protection and sustainability of natural resource against the ecological crisis. in Cuba by Implementing a structure of agricultural production which is in the form of urban agriculture , an important solution is found to the problem of producing food with low chemical and low fossil fuel usage by eliminating the rural-urban separation which is deepened in the rest of the world by capitalist production, and ıt is an important example of alternative agricultural production against ecological crisis.
The crisis of industrial agriculture and Cuban agriculture