Popüler kültür, Türk psikolojisi ve imaj yönetimi: Türkiye (1950-1980) - Özdemirci, Ata (My University, 2004)
Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme netim Organizasyon Bilim Dalı Popüler Kültür, Tüketim ve İmaj Yönetimi (Türkiye:1950-1980) Hazırlayan: Ata Özdemirci

Bu çalışmada Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamında çok partili hayata geçişle başlayan hızlı değişim, üretim-tüketim süreçleri ve mevcut popüler kültür teorilerinin ışığında göstergebilimsel bir incelemeye tabi tutulmuş ve imaj yönetimi ile tüketim kültürü arasındaki ilişki araştırılmıştır. Popüler kültür, göstergebilim ve imaj yönetimi kavramları bu tezin üzerinde durduğu üç temel kavramdır. Marmara University Institute of Social Sciences Department of Management Management and Organisation Program Popular Culture, Consumption and Image Management (Turkey:1950-1980) Submitted by Ata Özdemirci Abstract In this study, the rapid change in the social, economic and cultural life of Turkey which started with the democtatic experience is investigated in the framework of semiotics, considering production and consumption processes and the current popular culture theories and the relation between image management and consumption culture is examined. The phenomenon of populer culture, semiotics and image management are the three basic concepts which this thesis is based on.
Keywords: Genel yönetim; İşletme; Organizasyon ve finansman