Twin-blok ve herbst apareyinin alveol kemik kalınlığı ve kök rezorpsiyonu üzerine etkilerinin üç boyutlu olarak değerlendirilmesi - İbrahim, Mahmoud (My University, 2018)
Amaç: İskeletsel Sınıf II divizyon 1 ilişkiye sahip, Twin-blok ve Herbst apareyleri ile tedavi görmüş hastalarda alveolar kemik kalınlığı ve kök rezorpsiyonunun Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi (KIBT) görüntüleri üzerinde incelenmesi amaçlanmıştır.

Aim: The aim of the study was to evaluate the alveolar bone thickness and root resorption with the help of Cone Beam Computed Tomography (CBCT) images of the patients with Class II division 1 skeletal malocclusion that were treated with either Twin-blok or Herbst appliances,
Keywords: alveolar bone thickness; alveolar kemik kalınlığı; Herbst; KIBT; kök rezorpsiyonu CBCT; Orthodontics; Orthodontics, Corrective; Ortodonti; Ortodonti, Düzeltici; root resorption; Twin-blok