AHMET HAMDİ TANPINAR'IN KÜLTÜR VE SANAT DÜNYASINDAKİ PARİS - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Ahmet Hamdi Tanpınar, gençlik yıllarından itibaren Paris'e gitmek ister. Bunun sebebi sanatkârlığını ve estetik dünyasını besleyen Batı kültür ve sanatını yakından tanıma arzusudur. Paris'e gittiğinde, kültür ve sanat açısından kendisini zenginleştirir. Paris günlerine dair izlenimlerini Günlükler ve Mektuplar'ında, "Paris Tesadüfleri" başlığıyla yazdığı yazılarında ortaya koyar. Bu yazıda Paris'in Tanpınar'ın hayatında, kültür ve sanat dünyasında tuttuğu yer üzerinde durulacaktır

Ahmet Hamdi Tanpınar has wanted to go to Paris since he was young. The reason for this is his wish to recognize the Western culture and art, which improves his artistry and his aesthetic insight. In Paris he has improved himself on a cultural and an artistic bases. He puts forward his impressions on Paris in "The Diaries and The Letters" the title of "Paris Coincidences". In this study, the place of Paris in Tanpınar's life, and his cultural and artistic world will be examined
PARIS IN AHMET HAMDI TANPINAR'S CULTURAL AND ARTISTIC WORLD
Keywords: Sanat