İnsani ve teknik istihbarat kapsamında modern istihbarata karşı koyma - Güner, Yusuf Görkem (My University, 2017)
Geçmişi insanlık tarihine kadar uzanan istihbarat olgusu, üretiminde kullanılan yöntem ve hedef çeşitliliğinin artması ile birlikte kendi içerisinde farklı gruplara bölünerek anılmaya başlanmıştır.

The intelligence phenomenon, that its past extends over human history, has started to be called with its segmentation into various divisions arising from the increase of diversity of methods and aims used in its production.
Keywords: Counterintelligence; Cyber; Güvenlik; Human Intelligence; Intelligence; İnsan İstihbaratı; İstihbarat; İstihbarat, Modern; İstihbarata Karşı Koyma; Siber Security; Technical Intelligence; Teknik İstihbarat; Türkiye; Ulusal güvenlik