Müze sergilemelerinde izleyici-sergi etkileşimi bağlamında mekan tasarımı - Aykut, Züleyha (My University, 2017)
20. yüzyıl ile birlikte geleneksel müzecilik anlayışından uzaklaşarak birer eğitimmerkezine dönüşen müzelerde sergileme mekânlarının yeni bir gelişim sürecini başlattığıizlenmektedir.

With the 20th century, it is observed that exhibition spaces started a new developmentprocess in museums and have become more of a training center by moving away from thetraditional museology understanding.
Keywords: Etkileyici Sergileme Mekânı; Exhibition Designer; ExhibitionDesign Elements; HikâyeAnlatımı; Interactive in Museums; Mimari; Müze mimarisi; Müzeler; Müzelerde Etkileşim; Sanat müzeleri; Sergi binaları; Sergi Tasarım Öğeleri; Sergileme Tasarımcısı Engaging Exhibition Space; Storytelling; Tasarım ve planlama; Türkiye