Kredi kartı suçları - Koç, Ziya (My University, 2004)
Kredi kartı en çok kullanılan ödeme kartıdır. Kredi kartı kullanıcısı para çekebilir veya alışveriş yapabilir. Kredi kartı bu kolaylıklarıyla dünya çapında kullanımı giderek artmaktadır. Kredi kartı büyük bir ekonomik piyasaya sahiptir. Kredi kartı suçları her geçen gün artmaktadır. Bu durum kredi kartı kurumları için büyük bir problemdir. Kredi kartı sistemi kendi içerisinde riskler taşır. Sistemi savunma mekanizmaları yeterli değildir ve şirketler daha güvenli bir alışveriş için çalışmaktadırlar. Kredi kartı suistimalleri kredi kartı kullanıcılarını korkutmaktadır. Kredi kartı savunma sistemleri kredi kartı faillerine ortam hazırlamaktadır. Kredi kartı suçu failleri karmaşık yöntemler kullanmaktadırlar. Bu çalışmanın amacı ödeme aracı sistemlerini ve araçlarını, kredi kartı suistimal çeşitlerini, suçları, çeşitli ülkelere ait istatistiki verileri ve karşılaştırmalı hukuku incelemektir. Son bölümde Türkiye'deki kredi kartı suistimalleri incelenmektedir. Öncelikle kredi kartı suçlarına ilişkin uygulamada karşılaşılan problemler, yargısal görüşler ve tasarılar incelenmektedir.

Credit card is most popular payment card. Credit card users can draw money and shopping. Credit card gives users these opportunuity and advantages. Credit card with these adavantages is a world wide payment card and using of it is growing every day. Credit card has a great economic market. Credit card crimes grows every year. This is a big problem for credit card companies. Credit card system bears risks. Defense of is system is not enough and companies are working on a confident marketing. Credit card abuses are frightening users. Defensive systems of credit card gives a criminal area for credit card offender. Credit card offenders works with sophistic methods. This work aims to review credit card system with its instruments and types of credit card abuses and crimes and criminal statics of countries and comparative law. İn the last part credit card crimes examines in Turkey. Firstly credit card crimes reviews in the judicial experiment and opinions and then examines Draft Turkish Criminal Law.
Keywords: Borç; Hukuk; Kredi Kartları; Özel hukuk; Ticaret hukuku