Havacılık endüstrisinde entegre raporlama ve Türk Hava Yolları üzerine bir çalışma - Güzel, Emre (My University, 2021)
Entegre raporlama, kurumsal raporlama biçimlerinin günümüzde ulaşmış olduğu en son noktadır. Entegre raporlama, paydaşların ihtiyaçlarını karşılama hususunda yegâne kaynak olarak karşımıza çıkmaktadır. Entegre rapor içerisinde sadece finansal ve finansal olmayan verileri değil ayrıca şirkete etki eden şirket içi ve şirket dışı unsurları da içermektedir. Entegre raporun kullanım alanı şuan için her ne kadar çok az olsa da günden güne artış eğilimi içerisindedir. Bu çalışmada, havacılık endüstrisinde entegre rapor kullanımı ele alınacaktır. Entegre raporun havacılık endüstrisine etkileri incelenirken; havacılık sektöründe entegre rapor kullanan üç ayrı şirket ile entegre rapor kullanmayan Türk Hava Yollarının finansal ve finansal olmayan raporları entegre rapor bileşenleri açısından kıyaslanacaktır.

Integrated reporting is the latest corporate reporting format have reached today. It is the most important source for meeting the needs of stakeholders. Integrated reporting includes not only financal and non- financial informations but also internal and external factors that affect the business. Although the usage area of the integrated reporting is very little for now, it is in an increasing trend from day after day. In this study, the use of integrated reporting in the aviation industry will be discussed. While examining to use of the integrated reporting in the Aviation industry, we will encounter three diffirend aviation companies using integrated reporting with Turkish Airlines’s financial and non financial reports in terms of integrated report components.
Keywords: Aeronautics; Business; Corporate Reporting; Entegre Raporlama; Havacılık; Havacılık Endüstrisinde Raporlama Reporting; Integrated Reporting; İşletme; Kurumsal Raporlama; Rapor yazma; Raporlama; Report writing; Reporting in the Aviation Industry