Yükseköğretimde Gelecek Senaryolarına İlişkin Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Görüşleri: Fenomenolojik Bir Araştırma - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Bu çalışmanın amacı, yükseköğretimde gelecek senaryolarına ilişkineğitim fakültesi öğrencilerinin görüşlerini incelemektir. Nitel araştırmayöntemlerinden fenomenoloji deseniyle yürütülmüş olan bu çalışma kapsamında İstanbul ilindeki bir devlet üniversitesinde eğitim alan eğitimfakültesi öğrencileriyle odak grup görüşmesi yapılmıştır. Çalışma grubu,gönüllülük esaslı amaçlı örnekleme yöntemiyle oluşturulmuştur. Eldeedilen veriler kodlanarak kategoriler altında toplanmış ve betimsel analize tabi tutulmuştur. Araştırma bulgularına dayanarak katılımcıların yükseköğretimin geleceğine ilişkin iyimser, farklı ve orijinal senaryolar ilerisürdükleri söylenebilir. Bulgular arasında; gelecekte yükseköğretime girişsınavlarının kalkacağı, öğrenci seçiminde problem çözme ve teknolojiyikullanma becerisi gibi kriterlere bakılacağı, derslerin tartışma ve projeodaklı işleneceği, ders değerlendirmelerinin akran görüşü ve ürünüzerinden yapılacağı, eğitimde robot öğretmenlerin kullanılacağı şeklindeki katılımcı görüşleri dikkat çekmektedir

The purpose of this study is to examine education faculty students’ viewsrelating to future scenarios in higher education. Phenomenology model, oneof the qualitative methods, was used in the research. The study’s dataobtained by using interview method which is one of the quality research techniques. In the research, focus group interview was executed on university students studying in a faculty of education in a state university in Istanbul. Theworking group was created having a specified goal sampling method. Theobtained data was gathered under categories by coding and descriptive analysis was made. Based on the findings of the research, students have typicallyoptimistic, different and original views on scenarios about future of highereducation. Among the findings, it is remarked that the entrance exams tohigher education will be repealed, the criterions as problem solving and technology skills will be tested on choice of student, lessons will be taught as discussion and project oriented, evaluations of lesson will be made through peeropinion and product, robotic teachers will be used in education
The views of the education faculty students on future scenarios in higher education: A phenomenological analysis
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları