Girişim sermayesi kavramı ve bankalar açısından girişim sermayesi uygulamaları (İş girişim sermayesi yatırım ortaklığı A.Ş. örneği) - Aydın, Mehmet Alper (My University, 2005)
GİRİŞİM SERMAYESİ KAVRAMI VE BANKALAR AÇISINDAN GİRİŞİM SERMAYESİ UYGULAMALARI (İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş ÖRNEĞİ) Girişim sermayesi finansman yönteminin önem kazanması gelişmeyi amaçlayan ülkelerin, yeni ve orijinal fikirleri olan ancak yeterli sermayesi olmadığı için bu fikirlerini uygulamaya koyamayan girişimcilere kaynak yaratması ve bu sayede de toplumdaki girişimci güçleri harekete geçirip, ülkedeki teknolojiyi ve istihdamı arttırmak istemeleri ile başlamıştır. Günümüzün hızla değişen ve yoğunlaşan rekabet ortamında, her ülkenin, kendi ekonomik büyümesinin hızlandırıcısı olacak, yeni teknolojilerin, ürünlerin ve sektörlerin oluşmasına yardım edecek bir yenilik finansmanı mekanizmasına ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçtan hareketle bu çalışmada, girişim sermayesi kavramına ışık tutularak, avantaj ve dezavantajlarının senteziyle girişim sermayesi finansmanı tanımlanmıştır. Türkiye'de girişim sermayesi finansman yöntemi oluşturabilmek için bu yönde atılan adımlar incelenerek, girişim sermayesi uygulamalarında başarılı olunabilmesi için neler yapılması gerektiği, ülkemizde genel olarak her türlü yatırımın başlıca finansmanını sağlayan bankaların perspektifinden sunulmuştur. Sonuç olarak bankaların uygulamalarından görülen ise girişim sermayesi finansmanının özünden uzaklaşılarak, mümkün olduğunca riske girmeden, karlı sektörlerdeki büyük oyunculara finansman sağlama çabalarına dönüştüğüdür.

THE VENTURE CAPITAL CONCEPT AND VENTURE CAPITAL APPLICATIONS FOR BANKS (THE EXAMPLE OF İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş) Gaining importance of venture capital financial methods have started in the countries that suppose the development, creating source to people who have new and original ideas but enable to apply with putting the force of enterprise into motion and wish to increase the technology and employment. In today's competition environment that changes rapidly, every country needs a financial mechanism which helps to create new technologies, products, sectors and will be quick witted of its own economical growth Because of this requirements, in this study, venture capital financial is described by analyzing advantages and disadvantages and venture capital concept is illimunated. Since forming venture capital financing methods in Turkey by analyzing the studies in these area; the requirements which must be done in applying venture capitals to be successful is presented from the financing of every investment in our country. As a result to be seem from the applies of banks, trying to provide financing to great players in beneficial origin of venture capital financing, as soon as possible without risking.
Keywords: Girişim Sermayesi; İş Girişimi