Perceptions of Turkey in the US congress: a twitter data analysis - KÖLÜK, MELİH (My University, 2022)
Bireyler, şirketler ve topluluklarla etkileşim şeklimiz, çevrimiçi sosyal medya sitelerini ve hizmetlerini kullanmamızla değişti.Eşzamanlı olarak, sosyal bilim araştırmaları için bir veri kaynağı olarak sosyal medyanın kullanımı son yıllarda önemliölçüde artmış durumda. Bu çalışma, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongre üyelerinin Türkiye hakkındaki görüşleriniaraştırmak ve bu algıların ABD-Türkiye ilişkilerindeki bazı eğilimleri yansıtıp yansıtmadığını görmek için Twitter verianalizini kullanmaktadır. Makalede temel hareket noktamız, Kongre üyeleri arasındaki Twitter konuşmalarının, iki ülkearasındaki ilişkilere yönelik algıların seyrindeki değişiklikleri uygun bir şekilde ortaya koyduğu yönündedir. Bu varsayımıgöz önünde bulundurarak bu çalışma, 2009\"dan 2021\"e kadar Twitter verilerini ağ analizi, hesaplamalı metin analizi ve konumodelleme araçları gibi uygun istatistiksel yöntemler kullanarak analiz etmektedir. Çalışmanın bulguları, Twitter verilerininABD Kongre üyeleri nezdinde Türkiye algısını değerlendirmek için yararlı bir araç olduğunu göstermektedir.Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya Analizi, Twitter, ABD-Türkiye İlişkileri, ABD Senatosu, Dış Politika Analizi

AbstractThe way we interact with individuals, companies, and communities has been altered by our usage of online social media sitesand services. Simultaneously, the use of social media as a data source for social scientific inquiries has increased substantiallyin recent years. This study uses Twitter data analysis to investigate the views of United States (US) Members of Congress onTurkey, and to see if these perceptions reflect some of the trends in US-Turkey relations. Our initial view is that the Twitterconversations among Members of Congress appropriately reveal changes in the course of perceptions vis-a-vis relations betweenthe two countries. With that assumption in mind, we evaluated Twitter data from 2009 to 2021, and analyzed it using statisticalmethodologies, network analysis, computational text analysis, and topic modeling tools. The findings indicate that Twitter datais a useful proxy for evaluating the perception of Turkey among US Members of Congress.Keywords: Social Media Analysis, Twitter, US-Turkey Relations, US Senate, Foreign Policy Analysis
ABD Kongresi'nde Türkiye algısı: Twitter veri analizi
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Siyaset Bilimi; Uluslararası İlişkiler; Social Sciences and Humanities; Political Science; International Relations; Sosyal Bilimler (SOC); Sosyal Bilimler Genel; ULUSLARARASI İLİŞKİLER; SİYASET BİLİMİ; Social Sciences (SOC); SOCIAL SCIENCES, GENERAL; INTERNATIONAL RELATIONS; POLITICAL SCIENCE; Siyasi bilimler ve Uluslararası İlişkiler; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Political Science and International Relations; Social Sciences & Humanities