Ulaşım coğrafyası açısından Eskihisar Topçular deniz ulaşımı - CEYLAN, MEHMET AKİF (My University, 2000)
Bu bildiride, Eskihisar-Topçular deniz ulaşımı ulaşım coğrafyası açısından ele alınmıştır. Özellikle Eskihisar-Topçular deniz ulaşımının fonksiyonları ve önemi belirlenmeye çalışılmıştır. Bunun için 1990-1999 yılları arasına ait istatistik veriler yıllık ve aylık periyotlar halinde düzenlenmiş, coğrafi düşüncenin temel kavram ve ilkeleri esas alınarak yorumlanmıştır. Ayrıca Eskihisar-Topçular deniz ulaşımın bölgesel önemine temas edilmiştir. Eskihisar-Topçular deniz ulaşımı, İzmit Körfezi’nin dolaşılmasını ortadan kaldırması nedeniyle, karayolu ulaşımında büyük kolaylık getirmiş, önemli ölçüde enerji ve zaman tasarrufu sağlamıştır. Böylelikle, İstanbul ve çevresini Batı Anadolu’ya bağlayan ulaşım şebekesinin de önemli bir parçası haline gelmiştir.

This investigation was written about the importance of Eskihisar-Topçular ferryboat transporting and its function. The statistic information has been organised for ten years (1990-1999) for the periods of years and month. These statistic information’s was commented on geographical opinion and according to principle. In addition EskihisarTopçular ferryboat transporting was investigated its the regional importance. It has removed to turn around the Izmit Gulf’s so the highway traffic has relaxed. Therefore it has saved lot’s of energy and time. Thus it has become an important part at the way which connects Istanbul and surrounding to west Anatolia.
Eskihisar-Topçular ferryboat transporting according to geography of transportation