Sağlık kurumlarında ağızdan ağıza pazarlama ve bir pilot çalışma , - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Sağlık hizmetleri kişilerin sağlığının korunması, teşhis, tedavi ve bakım için kişisel ve kurumsal olarak kamu veya özel şahısların vermiş olduğu hizmetler olarak tanımlanabilir. Sağlık hizmeti sunan kuruluşlarda pazarlamanın amacı; işletme amaçlarına uygun olarak hedef pazarın tatmin düzeyini geliştirerek, tüketicilerin beklentilerini karşılayan daha nitelikli hizmetleri sunmaktır. Günümüzde sağlık hizmetleri, profesyonel işletmecilik anlayışıyla şekillenmektedir. Artık sağlık yöneticilerinin hedefleri arasında, daha çok hastayı çekerek gelen hastaları memnun etmek ve hastanın tekrar aynı hastaneyi tercih etmesini sağlamak yer almaktadır. Ağızdan ağıza pazarlama ise güvene dayanan, tüketicilerin çevrelerindeki sosyal bağlantılarıyla ve diğer tüketicilerle ürünler / hizmetler / markalar hakkındaki bilgi alışverişidir. Günümüzde tüketicilerin kendi aralarında bilgi ve deneyimlerini paylaşımı, geleneksel reklam ve pazarlama faaliyetleriyle birlikte giderek artan bir öneme sahip olmaya başlamıştır. Bu çalışmada genel anlamda ağızdan ağıza pazarlamanın temel kavramları hakkında bilgi verilerek, sağlık sektöründe ağızdan ağza pazarlamanın etkinliği anlaşılmaya çalışılmıştır.

Health care can be described as service personally and institutionally by public or private operations in order to diagnosis, treatment and care the health of individuals. Aim of marketing in institutions offering health care to improve the level target market's satisfaction and the institutions is to reach by presenting more qualified service to meet the expectancy of consumers Nowadays health care services are shaped by a professional business approach. Among the objectives of health care managers who take more satisfied patients by pulling them and the patients prefer to allow a repetition of the same hospital is located. Word of mouth marketing is basically sharing knowledge regarding the products/ services/brands with the social network and the other consumers, as well. Nowadays consumers sharing among themselves their knowledge and experiences, as well as traditional advertising and marketing activities have begun to have an increasingly important role. In this study, the overall knowledge about the basic concepts of word of mouth marketing by giving word of mouth marketing in the health sector's activity has been analyzed.
Word of mouth marketing in heal th care organizations and a pilot study