Altı sigmayı kullanan bir işletmenin mali tablolar analizi - Aydoğdu, Serçin (My University, 2010)
Altı Sigma, Süreç, Mali Tablolar Analizi, Bilanço ve Gelir Tablosu Analizi, Finansal Yönetim ÖZET ALTI SİGMAYI KULLANAN BİR İŞLETMENİN MALİ TABLOLAR ANALİZİ Küresel olgunlaşmayla birlikte çokuluslu işletmeler, maliyetlerini düşürmek hedefiyle, üretim zincirini parçalara ayırarak her parçayı daha verimli ve daha kaliteli imal etmeye çalışmaktadırlar. Bu noktada Altı Sigma şirketlerin deneyebilecekleri en etkin yöntemlerden biridir. Altı Sigma metodolojisi, üretim ve hizmet sektörlerinde geliştirilen süreçleri iyileştirmeyi amaçlayan, elde edilen başarıları sürdürmeyi ve artırmayı hedefleyen sistematik yoludur. Bu tezde, Altı Sigmayı Uygulayan firmaların gelişiminin mali tablolara ne ölçüde yansıdığını tespit etmek amaçlanmıştır. Tezimize konu olan Altı Sigma metodları hem teorik açıdan hem de uygulama yapılarak ele alınmıştır. Firmanın Altı Sigma uygulaması öncesi ve sonrası mali dönemleri incelenmiştir. İncelenen dönemde firmanın mevcut durumu ve eğilimini değişen koşullar ve uygulanan altı sigma yönteminin etkisi mali tablolar analizi yöntemleriyle ortaya koyulmuştur. Yapılan analiz sonuncunda, firmanın gelişiminde Altı Sigma uygulamalarının etkisi olduğu görülmüştür. Key Words: Six Sigma, Process, Financial Analysis, Balance Sheet and Income Statement Analysis, Financial Management

FINANCIAL ANALYSIS OF THE COMPANY THAT APPLY A SIX SİGMA As a result of the globalization, multinational companies aim to cut costs, the production chain, separated by pieces of each track to produce more efficient and better quality work. At this point, Six Sigma is one of the most effective methods that companies might try. Six Sigma methodology, developed processes to improve production and service sectors, aiming to achieve a systematic way which aims to improve and sustain the achievements. In this thesis, Implementing Six Sigma in the development of the financial statements of companies aimed to determine to what extent reflected. Six sigma methods, which are subjects of this thesis, are examined both in theoretical and practical ways. The company's financial statements were examined before and after application of Six Sigma. In The mentioned period, the company's current status, changing conditions and the effect of six sigma methods were revealed in financial analysis. The analysis result, the company's development was the effect of Six Sigma practices.
Keywords: Altı Sigma; İşletmecilik; Mali Tablolar Analizi