Kurumsal yönetim ilkeleri ve iç denetimin rolü - Öztürk, Fahriye (My University, 2013)
KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ VE İÇ DENETİMİN ROLÜ Geride bıraktığımız yıllarda küreselleşme hareketleriyle, dünya sınırlarının kalkması ve durmaksızın gelişen ve karmaşıklaşan iş ortamının yarattığı etkiyle kurumsal yönetim ve iç denetim konularının; şirketler, ülkeler ve bütün firma ilgilileri açısından hayati önem taşıdığı anlaşılmıştır. Bu çalışma ile, Kurumsal Yönetim İlkeleri ve iç denetim konuları açıklanmış olup, farklı sektörlerdeki iç denetçilerin kurumsal yönetim ilkeleri hakkındaki görüşleri üzerinde uygulama yapılarak kurumsal yönetim ilkelerinde iç denetimin rolü anlatılmaya çalışılmıştır. Şirketlerde kurumsal yönetim ilkelerinin süreklilik temelinde uygulanmasında, sahip olduğu özellikleri ile iç denetim, ilkelerin uygulanması için, en etkin araç niteliği taşımaktadır. Kurumsal yönetim ilkelerine karşı kayıtsız kalmayan ve destekleyen iç denetimin, şirketlerde kurumsal yönetim anlayışı uygulamalarının hayata geçirilmesi açısından çok önemli bir rolünün bulunduğu görülmüştür.

CORPORATE GOVERNANCE PRINCIPLES AND ROLE OF INTERNAL AUDITING In recent years, corporate governance and internal auditing have becoma so vital for countries and all company representatives via globalization, removal of borders and effects of the ever-evolving business areas. This work aims to explain corporate governance principles and internal auditing and examine opinions of internal auditors about corporate governance principles in different sectors with applications. Internal auditing is the most effective tool in order to apply the priciples of corporate governance. Internal auditing not remaining indifferent to and supporting corporate governance principles has an important role to implement corporate governance applications.
Keywords: İşletme Yönetimi; Kurumsal Yönetim; Küreselleşme; Örgütsel Değişim