Grafen oksit içeren aerojellerin hazırlanması ve karakterizasyonu - Topcu, Hilmi Mert (My University, 2019)
GRAFEN OKSİT İÇEREN AEROJELLERİN HAZIRLANMASI VE KARAKTERİZASYONUBu tez kapsamında hibrit malzemeler olan aerojellerin, içerisine belirli oranlarda grafen oksit eklenmesiyle üretimi ve üretim sonucunda elde edilen numunelerin karakterizasyonlarının yapılması hedeflenmiştir. Aerojeller sol jel yöntemi ile sentezlenmiştir. Üretim sırasında aerojel yapısına tetra metil orto silika miktarına göre ağırlıkça %1, %1,5, %2, %2,5 ve %3 miktarlarında grafen oksit takviyesi yapılmıştır. Üretilen numuneler süper kritik karbondioksit ortamında kurutulmuştur. Elde edilen grafen oksit takviyeli aerojeller FT-IR TGA, BET, SEM ve He Piknometresi ile karakterize edilmiş ve elde edilen veriler raporlanmış ve yorumlanmıştır.

SYNTHESIS AND CHARACTERIZATION OF GRAPHENE OXIDE CONTAINING AEROGELSIn this thesis, it is aimed to produce the aerojeles, a hybrid material, by adding graphene oxide in certain proportions and their characterization of the samples obtained as a result of production. The aerogels were synthesized by the left gel method. During the production, the airgel structure was supplemented with graphene oxide in amounts of 1, 1,5, 2, 2,5 and 3 by weight based on the amount of tethra ethyl ortho silicate. Samples were dried in supercritical carbon dioxide. The obtained graphene oxide reinforced aerogels were characterized via FT-IR, TGA, BET, SEM and He Pycnometer and the data obtained from those were reported and discussed.
Keywords: aerogel; aerojel; grafen oksit; Metallurgy; Metalurji; sol gel; sol jel graphene oxide