Yeni bir yönetim kademesi: Sürdürülebilirlikten sorumlu genel müdür yardımcısı - ESER, GÜL (Nobel Yayınevi, 2023)
Muhasebe, çok yönlü içeriklerle kurumsal sürdürülebilirliğin karargâh takımına dönüşmüştür. [...] Teknolojik gelişim ve dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik kavramıyla buluştu. Enerjiden tedarik zincirine, ulaşımdan taşımaya, finans başlığı altında yeni hassasiyetler oluşuyor. Sınırda karbon düzenleme mekanizması hayata geçiyor. Enerji, bütün üretim-tüketim süreçlerinde yeni anlayışlara bürünüyor. Döngüsel ekonomi yapılanmaları, ticarete ve sosyal yaşama ortak etkiyle müdahale ediyor. Süreç, her adımın özenle hesaplanmasını zorunlu kılıyor. Tüm bu yeni gerçekliği idrak edince, muhasebe ve finansın sürdürülebilirlik çalışmaları ile ilişkisini sorgulayan ve açıklayan içerik, kendi değerini ortaya koyan bir esere dönüşüyor.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Social Sciences and Humanities; Sosyal Bilimler (SOC); Social Sciences (SOC)