Türkiye’de kısa vadeli sermaye hareketlerinin ekonomik büyüme ve reel döviz kuru ile ilişkisi - Aslan, Nurdan; Terzi, Nuray; Siampan, Etza (Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi, 2014)
Bu çalışma ile Türkiye’de kısa vadeli sermaye hareketlerinin, ekonomik büyüme ve döviz kuru ile ilişkisi ortaya konulmaya çalışılmıştır. Yapılan analiz sonucunda kısa vadeli sermaye hareketlerinden GSYH’ya doğru tek yönlü nedensellik ilişkisi bulunurken, kısa vadeli sermaye hareketleri ile reel döviz kuru arasında ise çift yönlü bir nedensellik ilişkisi bulunmuştur.
Keywords: Kısa Vadeli Sermaye Hareketleri, Ekonomik Büyüme, Reel Döviz Kuru, Granger Nedensellik Testi, Etki-Tepki Analizi.