Din Eğitimine Yardımcı Bir Araç Olarak "Tebliğ Filmleri": "Horton Hears A Who" Örneği - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Sinema, tarihi boyunca din ile olumlu ve olumsuz ilişki içerisinde olmuş bir sanattır. Sinema filmleri genellikle dindarları küçük düşürme, dini referanslı isimleri alaya alma, dini konularda yanlış bilgilere yer verme, sahne aralarında olumsuz mesajlar verme, cinsellik ve şiddet içerikli bilinçaltı mesajlar verme, Müslümanları terörist olarak gösterme gibi yollarla din eğitiminin önünde bir engel olarak durmaktadır. Fakat sinema filmleri aynı zamanda İrşad ve tebliğ filmleri vasıtasıyla din eğitimine yardımcı bir araç olarak da kullanılabilir. Bu makalede din eğitimine yardımcı bir araç olarak tebliğ filmleri ele alınacak, tebliğ filmlerine örnek olarak da "Horton Hears A Who" filmi çözümlenecektir.

Cinema is an art with many ties, both good and bad, to religion throughout history. Movies are used as a medium for opposing religious education in various ways, such as generating negative stereotypes of religious people, humiliating religious names, giving incorrect information about religious practices, using subliminal messages and showing a relationship between Muslims and terrorism. Movies, however, can also be used for promoting religious education--such as that demonstrated in the "Tebligh and Irshad" movies. In this article, we study "Tebligh Movies" and analyze Horton Hears a Who.
"Tebligh Movies" as a Means of Religious Education: The Example of "Horton Hears A Who"
Keywords: Film, Radyo, Televizyon