Askerî Güç Çarpanı Olarak Yahudi Yerleşim Yerleri - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bu çalışma Yahudi yerleşim yerlerinin İsrail'in güvenlik beklentisinde askerî güç çarpanı olarak konumunu ve önemini belirlemeyi amaçlamaktadır. Yerleşimcilik politikasını yüklenen görev bakımından ele alan, güvenlik politikasındaki yerini vurgulayan ve devletin kuruluşundan bu yana devam eden askerî rolünün altını çizen bu çalışma, tarihsel akışı, geleceğe yönelik tutarlı bir projeksiyon yapılabilmesi için doğrulama parkuru olarak kullanmaktadır. Süreç incelemesi ve analiz aşamalarında yerleşimlerin İsrail için dinî/tarihî önemi ve bu yönde atfedilen değeri, sübjektiflikten uzak kalmak ve tutarlı bir çerçevede değerlendirme yapabilmek maksadıyla ele alınmamıştır. Yerleşim yerlerinden stratejik/taktik anlamda beklenenler ve güvenlik anlayışına ilişkin barındırdıkları potansiyel çalışmanın odağını oluşturmaktadır. Yahudi yerleşim yerleri hem nasıl kullanıldıkları, hem de nasıl bir kullanılma kapasitesi barındırdıkları bakımından analiz edilmektedir.

This study aims at determining the position and the importance of the Jewish settlements as military force multiplier in Israel's security expectation. The study, dealing settlement policy in term of attributed mission, emphasizing its position in security policy and underlining its continuous military role since the foundation of the state, utilizes the historical chain as a verification route for a coherent future projection. In historical review and at analysis stages, the religious/historic prominence of the Jewish settlements and their ascribed merits were not taken into consideration in order to stay away from any subjectivity and to make evaluation in a coherent margin. The focal point of the study is strategic/tactical expectations from the settlements and their potential effects on security understanding. The Jewish settlements are analysed in context of both how they have been utilized and what sort of capacity they have.
The Jewish Settlements as Military Force Multiplier
Keywords: Uluslararası İlişkiler; Siyasi Bilimler