“Akış video”larında çin gençlik alt kültürleri inşası üzerine bir araştırma - Wu, Yi (My University, 2018)
İnternet teknolojisinin gelişmesiyle ağ servisi internet servisinin önemli bir parçası haline geldi. Giderek daha fazla geleneksel ana akım ağ video siteleri akış oynatıcısı fonksiyonunu benimsediler. Giderek daha fazla insanın günlük hayatında yer almaya ve tam dikkatle kültürel olgu olmaya başladı. Bu altkültürün Japon ACG kültüründen gelmiş olmasına rağmen, Çin’e yayılmasıyla yerelleşmiştir. Dahası, akış altkültürü eşsiz bir şekilde kanıtlanmıştır.Gözlem, literatür taraması ve karşılaştırmalı analiz metodu ile, bu çalışma asıl olarak Çin’deki akış videosunun büyümesini (Bilibili adı verilen tipik bir websiteyi baz alarak), onun eşi benzeri olmayan yorum formunu ve iletişim bakış açısından belli bir gençlik altkültürü olarak akış kültürünü analiz eder.

With the rapid development of internet technology, network service has become an important part of internet service. More and more traditional mainstream network video sites started introducing barrage player function. It gradually involves in people’s daily life, becoming a cultural phenomenon with full attention. Although this subculture derived from Japanese ACG culture, it is localized after it spread to China. Moreover, barrage subculture is demonstrated in a unique way.Through observation, literature induction, comparative analysis method, this paper mainly analyzes the barrage video’s growth in China (based on a typical website called Bilibili), its unique form of comment, and barrage culture as a specific youth subculture from the perspective of communication.
Keywords: Akış; Akış görüntüleme; Alt kültür --Bilgisayar ağları; Araştırma; Bilgisayar ağları; China; Computer networks; Çin; Digital techniques; Digital video; Dijital video; Flow visualization; Gençlik; Gençlik altkültürü Barrage; Görüntü işleme; Image processing; Lifestyles; Multimedia communications; Multimedia systems; Multimedya iletişim; Research; Sayısal teknikler; Subculture; Technological innovations; Teknolojik yenilikler; Video siteleri; Video sites; Yaşam tarzları; Youth; Youth subculture