6284 SAYILI AİLENİN KORUNMASI VEKADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİRYASA KAPSAMINDA TEDBİR NAFAKASINAHÜKMEDİLMESİNİN KOŞULLARI - (:unkn) unknown (My University, 2016)
6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa, şiddet mağdurunu korumaya yönelik alınabilecek koruyucu ve önleyici tedbirlere ek olarak bir tedbir nafakası düzenlemesi ihdas etmektedir. Bu nafakanın amacı,şiddet uygulayana yönelik alınacak bazı tedbirlerin, şiddet mağduruna yaşatabileceğiekonomik mağduriyetlerin önüne geçmektir. Bunun yanında söz konusu tedbir nafakası,6284 sayılı yasayla getirilen bir kavram olan “ekonomik şiddete” maruz kalan kimselerbakımından da doğrudan hükmedilebilecek bir tedbir olarak karşımıza çıkmaktadır. Buitibarla çalışmamızda, yeri geldikçe 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve mülga 4320sayılı Ailenin Korunmasına Dair Yasada öngörülen tedbir nafakaları ile karşılaştırmayapılarak, 6284 sayılı yasaya göre tedbir nafakasına hükmedilmesinin koşulları elealınacaktır.

The No: 6284 Law on Protection of the Family and Prevention of Violence Against Women, regulates a temporary alimony with the preventive and protective measures taken to keep the victims of violence. The aim of the temporary alimony is to avoid from economic difficulties caused by any other measures taken for violator. Besides, this temporary alimony is a measure that can be adjudged directly and alone for the victims of “economic violence” which is a concept regulated by The No: 6284 Law. In our study, conditions of being adjudged temporary alimony according to The No: 6284 Law on Protection of the Family and the Prevention of Violence Against Women, are examined with comparing temporary alimony regulations in The No. 4721 Turkish Civil Code and The No: 4320 Law on Protection of the Family.
Conditions of Being Adjudged Temporary Alimony According to The No: 6284 Law on Protection of the Family and the Prevention of Violence Against Women