Türk eğitiminde kalite sorunu - Tan, Hasan (Eğitim Bilimleri Dergisi, 1989)
Son yıllarda Türk eğitimine çok eleştiriler yöneltilmiş bulunmaktadır. Bu eleştiriler genellikle, çocuklarımıza hayatta kullanabilecek bilgi ve beceriler öğretilmemiş olması, öz geleneklerimize ters düşen bir eğitim olması, batı taklidi olması, yaratıcı ve araştırıcılıktan uzak olması gibi önemli noktalarda yoğunlaşmaktadır.