Borca Batıklık Kavramı ve Finansal Kiralama Yoluyla Edinilen Duran Varlıkların Borca Batıklık Bilançosunda Değerlemesi - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Günümüz ekonomik dünyasında uygulama sıklığı günden güne artış gösteren iflasın ertelenmesi kurumunun temel şartları; işletmenin borca batık olması ve iyileşme umudunun varolmasıdır. İşletmeler iflasın ertelenmesi kurumundan faydalanabilmek için rasyonel veriler içeren bir iyileştirme projesi hazırlayarak şirket merkezlerinin bulunduğu asliye ticaret mahkemelerine başvururlar. Hazırlanan iyileştirme projesi kapsamında yine iflasın ertelenmesinin temel şartı olan rayiç bedellerle değerlenmiş borca batıklık bilançosu yer almalıdır. Temel olarak borca batıklık bilançosunda yer alan değerler, işletmenin tasfiye durumunda varlıklarının reel piyasa değerlerini (Rayiç değer) ifade etmektedir. Rayiç değer belirlenirken bazı hesap kalemleri için özellik arzeden durumlar ortaya çıkmaktadır.

In todays economic world it is observed that the application frequency of the deferral of bankruptcy is increasing day by day. Basic conditions of deferral of bankruptcy are being sunken debt and existence of recuperation. Corporations sho- uld prepare a recuperation project which consists rational dates and apply to local commercial court. Fair value balance sheet must take place with in the content of recuperation project. Basicly, values take place in the fair value balance sheet, are the market value of assets which are ready to sell during the liquidation process. Some exceptional circumstances may arise for some balance sheet items, during the preparation of fair value balance sheet.
CONSEPT OF BEING SUNKEN DEBT AND VALUATION OF FIXED ASSETS ACQUIRED BY FINANCIAL LEASING IN THE FAIR VALUE BALANCE SHEET
Keywords: İşletme Finans; İşletme