TÜRKİYE'DE MUHASEBE UYGULAMALARINDAN E-DEFTER VE E-FATURA UYGULAMASI - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Küreselleşen dünya ile birlikte ülkeler birbirlerinden etkilenir hale gelmişlerdir. Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler ile muhasebe dünyasına yeni uygulamalar girmiştir. Bu uygulamaların en son örneği e-defter ve e-fatura uygulamasıdır. E-fatura uygulaması dünyada 2000'li yıllarda uygulanmaya başlanmıştır. E-fatura uygulaması Türkiye'de ise e-devlet projesi kapsamında 2008 yılında Elektronik Fatura Kayıt Sistemi ile uygulanmaya başlanılmıştır. Daha sonra bazı mükellefler için zorunlu tutulmuştur. E-defter uygulaması ise e-fatura uygulamasının devamı olarak muhasebe dünyasında yerini almıştır. Çalışmamızda e-defter ve e-fatura uygulaması incelenmiştir

With the globalizing world countries have become influenced by each other. And also with the developments in the field of technology new applications have entered into the world of acconting. The most recent examples of these applications are e-book and e-invoice applications. E-invoice applications were first launched in the 2000s across the world. In Turkey, e-invoice applications were initiated by Electronic Invoice Registration System within the scope of e-government project in 2008. Afterwards, e-invoice has become mandatory for some taxpayers. Also, e-book applications have taken place in the world of accounting as a continuation of e-invoice applications. In our study, e-book and e-invoice applications were examined
E-BOOK AND E-INVOICING PRACTICES FROM ACCOUNTING PRACTICES IN TURKEY