Metropolde Bir Yer Okuma Çabası : Tatavla/ Kurtuluş - İNAN OCAK, ZEYNEP; ÖZBEK EREN, İMRE (Maltepe Üniversitesi Yayınları, 2023)
İstanbul, biricik olması yönüyle anlaşılması da özel çabalar gerektiren nitelikte bir şehirdir. Bu çalışmada ele aldığımız konu, başta sadece Kurtuluş bölgesinin gelişimini, değişimini anlamak iken, çalışmanın sonlarında, bugün Kurtuluş olarak bilinen Tatavla’nın büyük bir metropolde izlerini sürme arayışına döndü. Bu bizi bir yandan çok heyecanlandırırken bir yandan da her bir bulguda aslında daha öğrenilecek çok ‘şeyimiz’ olduğunu gösterdi ve maalesef yitirdiğimiz de… Çalışmanın sınırlılıkları, araştırmanın belli bir noktada ara verilmesini gerektirirken, bizlere yeni araştırmaların kapısını araladı. Elinizde gördüğünüz metin, süregiden bir arayıştan bir kesit niteliğindedir.
Keywords: Mimarlık; Architecture; Sanat ve Beşeri Bilimler (AHCI); Sanat ve Beşeri Bilimler; MİMARİ; Arts & Humanities (AHCI); ARTS & HUMANITIES; ARCHITECTURE; Mimari; Fizik Bilimleri; Physical Sciences