İklim değişikliği risklerinin sigorta sektörüne etkileri açısından incelenmesi - Yılmaz, Zahide (My University, 2009)
Günümüzde etkileri daha güçlü hissedilmeye başlanan iklim değişikliğinin gerekli önlemler alınmaması durumunda ekonomik sistemi olumsuz etkileyeceği açıktır. İklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek için yapılacak çalışmaların da bir maliyeti olacağı kesindir. Ancak yapılacak önleme çalışmalarının maliyeti, bir şey yapılmaması durumunda katlanılacak maliyetlerden, daha düşük olacaktır. Alınması gereken önlemler sıralamasında ise ilk olarak hükümetlerin, yeni ve yenilenebilir enerji uygulamaları önündeki engelleri kaldırmaları ve fosil yakıt desteklerine son vermesi gerekmektedir. Sigorta sektörü, iklim değişikliğinin ortaya çıkaracağı olumsuzluklardan en fazla etkilenecek sektörler arasındadır. Hasarların meydana getireceği kayıpları en aza indirmek için sigortacıların risk analizleri yapmaları ve yeni risk yönetim politikaları oluşturmaları gerekmektedir. İklim değişikliği sigorta sektörü için oluşturduğu tehditlerin yanı sıra yeni fırsatları da ortaya çıkaracaktır; bu aşamada kamu özel sektör işbirliği ve iklim koruma kapsamında yeni uluslar arası oluşumlar önem kazanmaktadır. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için; çalışmalar yapılması ve önlemlerin alınması, sigortacılar için artık bir zorunluluk haline gelmiştir. resel Isınma, İklim Değişikliği, Kuraklık, Sigorta, Uluslararası Çevre Politikası

Today, impact of climate change are being felt stronger is to open that will effect our econemic system, ıf the required measures are not taken.In order to minimize the impact of climate change will be made for a cost of work is certain to happen. However, the cost of prevention work to be done, do something to bear in case of cost, the lower will be.Measures to be taken as the first ranks of government, remove barriers to new and renewable energy applications and end support fossil fuels are required to give. Insurance sector is between of the most affected sectors the negativity of climate change occuring. Will bring about losses of damages to minimize ,insurers analysis the risk and need to create new risk management policies.Climate change will also bring out new opportunities as well as threat for the insurance sector. at this stage, the public private sector cooperation and international climate protection under the new formation will be important.To minimize the adverse effects of climate change for work to be done and the precautions to be taken has become a necessity for the insurer. Key Words; Global Warming, Climate Change, Drought, Insurance, International Environment Policy
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Sigortacılık