Hemanjiom: Orta-yüz bölgesinde yer alan lezyonun görüntüleme bulgularının değerlendirildiği olgu sunumu - Namdar Pekiner, Filiz; Kodallı, Nihat; Horasan, Sinan (Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2011)
Bu makalede; 43 yaşında bir kadın hastada, maksilla ve üst dudak derisi ile sol burun kanadını da tutan subkutanöz geniş yayılımlı hemanjiom olgusu sunulmaktadır. Hastanın protetik restorasyonunun yapılabilmesi amacıyla magnetic rezonans görüntüleme (MRG) ve bilgisayarlı tomografi (BT) ile lezyonun komşu dokularla ilişkisi değerlendirilmiştir. Görüntüleme bulguları, lezyonun vasküler kaynaklı bir yapı içerdiğini ve sol maksilla anterior duvarında deformiteye neden olduğunu göstermiştir. Bu bulgular ışığında, hastaya uygulanabilirliği mümkün olan protetik restorasyon üç boyutlu görüntüleme ile de değerlendirilerek konsülte edilmiştir.
Keywords: Bilgisayarlı tomografi, konik ışınlı hacimsel tomografi, hemanjiom, magnetic rezonans görüntüleme, subkutanöz