Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) dönemi Türkiye ekonomisi (2002-2012)Eser Adı - Yıldıran, Seyitazar (My University, 2018)
2001 yılında Türkiye büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kalmıştır. Bu krizin etkileri büyük bir yoğunlukla tüm ülke tarafından hissedilmiştir. 2002 Kasım ayında seçimler yapılmış ve bu seçimlerle iktidara Adalet ve Kalkınma Partisi gelmiştir.Bu çalışmada 2002-2011 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Dönemi’nde ekonominin durumu incelenmiştir. Ekonomik büyüme 2001 yıllarında eksi seviyelerde seyretmiş işsizlik %40’ların üzerine çıkmış ve enflasyon çift haneli rakamlara yükselmiştir. 2002’den itibaren ekonomik büyümenin, enflasyonun ve işsizliğin nasıl değiştiği Adalet ve Kalkınma Partisi’nin nasıl bir ekonomi politikası uyguladığını ortaya koymak amacıyla bu çalışma yapılma kararı alınmıştır.

In 2001, Turkey faced a major economic crisis. The effects of this crisis were felt by the whole country with great intensity. Elections were held in November 2002 and the ruling Justice and Development Party came in with these elections. In this study, the situation of the economy in the period of Justice and Development Party between 2002 and 2011 was examined. Economic growth In 2001, unemployment at minus levels surpassed 40% and inflation rose to double digits. Since 2002, this work has been decided to show how the Justice and Development Party implements economic policy, how economic growth, inflation and unemployment change.
Keywords: 21. yy; Adalet ve Kalkınma Partisi (Türkiye ); Adalet ve Kalkınma Partisi Economy; Economic growth; Ekonomi; Ekonomi politikası; Ekonomik büyüme; Justice and Development Party; Türkiye