MâVerdı̂'nin “en-NüKet e'l-uyûN” adlı tefsı̇rı̇ndekı̇ te’vı̇llerı̇nı̇n ve tercı̇hlerı̇nı̇n değerlendı̇rı̇lmesı̇ - Hacıbektaşoğlu, Rukiye (My University, 2018)
Fıkhi ve siyasi yönüyle ön plana çıkan Mâverdî’nin tefsiri en-Nüket ve’l-Uyûn genellikle rivayet tefsiri olarak anılsa da aslında içerisinde müfessirin pek çok önemli te’vil ve tercihleri bulunmaktadır.

Although Mawardî's tafsir is often referred as narrative tafsir, there are many important interpretations and preferences belongs to him.
Keywords: al-Mawardî; al-Nukat wa’l-uyûn; en-Nüket ve'l-uyûn; Interpretation; İslam dini; Mâverdî; Preference; Tafsir; Te’vil; Tefsir; Tercih