Successful crm application model building in telecom sector - Karagöl, Özer (My University, 2007)
Son yıllarda gelişmekte olan telekomünikasyon teknolojileri ile birlikte, bu alandaki firmaların müşterilerini elde tutmak ve yeni müşteriler kazanmak için yoğun çaba gösterdikleri görülmektedir. Bu çalışma ile, telekom sektöründe başarılı bir CRM uygulaması modeli geliştirilmesi anlatılmaya çalışılmıştır. Bunun için öncelikle, çalışma hakkında genel bir bilgi verilmiş olup, sonrasında ise CRM kavramı ve mimarisi üzerinde detaylı bilgilendirme yapılmıştır. Buna ek olarak çalışma CRM uygulamalarının işletmeler için önemi üzerinde durmuştur. CRM hakkında kavramsal bilgi verildikten sonra, çalışma CRM uygulamalarının genel modülleri üzerine yoğunlaşmış ve her modülün rolü ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Sonrasında ise, telekom sektörüne özgü modüller incelenmiş ve bu sayede 5. bölümde telekom sektörü için bir CRM uygulaması modeli oluşturulmuştur. Bütün bunların sonucunda, 6. bölümde model için araştırma metodu anlatılmış ve modelin analizi yapılmıştır. Sonuc bölümde ise araştırma sonuçları değerlendirilmiş ve bulgular paylaşılmıştır.

The latest development in telecommunication technologies has drived telecom-based companies to give huge effort to keep their customers in hand. This study considered how to build a successful CRM application model in telecom sector. To mention this, it first gave an introduction about the study. Later on, it focused on the concepts and the architecture of CRM. In addition, this part of the study put the importance of CRM applications in businesses. After giving conceptual information about CRM, the study considered common modules of CRM applications. The chapter also emphasized the role of each module. Later on, the study considered the telecom-based CRM application modules. Thus, it helped building a telecom-based CRM application module in Chapter 5. Eventually, Chapter 6 explained the research methodology for the model generated in Chapter 5. Consequently, results of the research was evaluated and shared in the last chapter of the study.
Keywords: Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM); Telekominikasyon